از کتاب راهنمای مواد تشکیل دهنده خوراک ماهی چینه پروری و روش های استاندارد برای تغذیه و تغذیه ماهیان و میگوهای پرورشی. کتاب دیگری که به صورت رایگان در اینترنت موجود است.
خوراک ها به صورت خشک، با رطوبت نهایی 6-10٪، نیمه مرطوب با 35-40٪ آب یا مرطوب با 50-70٪ محتوای آب فرموله می شوند. اکثر خوراک های مورد استفاده در سیستم های تولید فشرده یا در آکواریوم های خانگی به صورت تجاری به عنوان خوراک خشک تولید می شوند.
خوراک خشک ممکن است از مخلوط های سست ساده از مواد خشک، مانند “ماش یا وعده های غذایی” تا گلوله ها یا گرانول های فشرده تر پیچیده تر تشکیل شود.
گلوله ها اغلب به اندازه های کوچکتر به نام کرامبل شکسته می شوند. گلوله ها یا گرانول ها را می توان با پختن با بخار یا اکستروژن تهیه کرد. بسته به نیازهای تغذیه ماهی، گلوله ها را می توان به صورت غرق یا شناور ساخت.
پولک شکل دیگری از غذای خشک و یک رژیم غذایی محبوب برای ماهیان آکواریومی است. فلیک ها از ترکیب پیچیده ای از مواد شامل رنگدانه ها تشکیل شده است. اینها به صورت دوغابی در میآیند که پخته شده و روی درامهایی که با بخار گرم میشوند میغلطند.
خوراک نیمه مرطوب و مرطوب از مواد منفرد یا مخلوط مانند ماهی زباله یا حبوبات پخته تهیه می شود و می توان آن ها را به شکل کیک یا توپ درآورد.
هیچ راه واحدی برای تهیه خوراک ماهی فرموله شده وجود ندارد. با این حال، اکثر روش ها با تشکیل مخلوطی شبیه خمیر از مواد شروع می شوند.